Գիտնականներն անվանել են ծխողներին քաղցկեղից պաշտպանող մթերքները

Գիտնականներն անվանել են ծխողներին քաղցկեղից պաշտպանող մթերքները

Ավստրալացի գիտնականներն անվանել են մթերքները, որոնք նվազեցնում են քաղցկեղից և սրտանոթային հիվանդություններից մահվան վտանգը, հաղորդում է Nature-ն: Ինչպես նշվում է, գիտնականներն իրենց եզրակացություններն արել են 23 տարվա ընթացքում դանիացիների օրական սննդաբաժնի դիտարկումների հիման վրա: Հետազոտողների խոսքերով, այս հիվանդությունների առաջացման վտանգը կարող է նվազեցնել ֆլավոնոիդներով հարուստ սննդամթերքի օգտագործումը: Հետազոտողները պարզաբանել են, որ այդ պիգմենտները պարունակվում են այնպիսի մթերքներում, ինչպիսիք են խնձորը, նարինջը, թեյը, հապալասը, բրոկոլին: Image result for Ученые назвали защищающие курильщиков от рака продукты Ավելին, գիտնականները հավելել են, որ ֆլավոնոիդների օգտագործումը առավելագույն պաշտպանիչ ազդեցություն է ունեցել քրոնիկ հիվանդությունների բարձր ռիսկ ունեցող անձանց վրա, որոնք կապված են ծխելու և ալկոհոլ խմելու հետ: Image result for Ученые назвали защищающие курильщиков от рака продукты Հետազոտությանը մասնակցել են 52-60 տարեկան 56 հազար մարդ: Related image