Գիտնականները պարզել են, թե ինչ այլ հիվանդություններ են մեծացնում կորոնավիրուսով վարակվելու ռիսկը

Գիտնականները պարզել են, թե ինչ այլ հիվանդություններ են մեծացնում կորոնավիրուսով վարակվելու ռիսկը

Սենթ Լուիսում Վաշինգտոնի համալսարանի բժշկական դպրոցի գիտնականները պարզել են, թե ինչ այլ հիվանդություններ կդարձնեն մարդու մարմինը ավելի խոցելի կորոնավիրուսի նկատմամբ: Ըստ «Գաստրոէնտերոլոգիա» ամսագրի՝ ուսումնասիրությունը ցույց է տվել, որ վերին ստամոքսի հետ խնդիրներ ունեցող հիվանդները կորոնավիրուսով վարակվելու մեծ ռիսկի տակ են: COVID-19 հիվանդների համար սնունդը համարվում էր անվտանգ, երբ ստամոքսի թթուն կարող էր չեզոքացնել սննդի մեջ առկա վիրուսը: Փորձագետները պարզել են, որ մարդկանց խոցելի խմբում թթուն կարող է վերադառնալ կերակրափող և վնասել դրա լորձաթաղանթը `առաջացնելով այրոց: Խոսքը ռեֆլյուքս հիվանդության մասին է, որի ժամանակ կերակրափողի պատերը նման են աղիքի բջիջներին: